سایت روزنو | روزنو | Roozno

به روز شده در: ۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۰۰:۵۵
کد خبر: ۵۳۰۶۴۰
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۹ - ۱۲ تير ۱۴۰۱
قالیباف مقابل تندروها و سوپرانقلابی ها می ایستد؟

قالیباف در دوراهی؛ تسلیم یا جنگ با تندروهای مجلس | پایداری ها به سراغ پرونده «طرح صیانت» رفتند

طرحی که طی چند روز گذشته و در روزهایی که کاهش سرعت اینترنت مردم را گلایه مند کرده است، دوباره به صدر خبرها بازگشته و برخی از نمایندگان از بازگشت دوباره آن به دستور کار مجلس خبر می دهند.
روزنو :

قالیباف در دوراهی؛ تسلیم یا جنگ با تندروهای مجلس | پایداری ها به سراغ پرونده «طرح صیانت» رفتند

روزنو :رئیس مجلس در ماه های اخیر روزهای پر فشاری را گذارنده است؛ از ماجرای انتشار فایل صوتی فرماندهان سپاه تا سیسیمونی گیت که حتی باعث ریزش آرای او در انتخابات اجلاسیه سوم شد. او که تلاش کرده در صف موافقان طرح صیانت قرار نگیرد چه موضعی را در مقابل به جریان افتادن مجدد این طرح خواهد گرفت؟

: پس از آنکه محمد باقر قالیباف، در نامه‌ای به رئیس شورای عالی فضای مجازی درخواست کرد تا دولت و شورای عالی فضای مجازی سیاست‌های کلان مربوط به فضای مجازی را مشخص کنند، طرح جنجالی صیانت از فضای مجازی تا مدتی از دستور کار مجلس خارج شد. طرحی که طی چند روز گذشته و در روزهایی که کاهش سرعت اینترنت مردم را گلایه مند کرده است، دوباره به صدر خبرها بازگشته و برخی از نمایندگان از بازگشت دوباره آن به دستور کار مجلس خبر می دهند.

اگر چه در فروردین امسال، با رای نمایندگان مجلس، به خروج طرح صیانت از شمول اصل 85 و پرونده کمیسیون مشترک بررسی طرح صیانت به ریاست تقی‌پور برای همیشه بسته شد و سپس قالیباف خواستار بررسی آن در شورای عالی فضای مجازی شد اما، چند روزی است که تندروها برای اجرای طرح صیانت دوباره فعال شدند و گویی این بار تمام سعی خود را برای تصویب این طرح ضداینترنت به کار گرفته اند.

دو روز قبل بود که زهره الهیان، عضو کمیسیون امنیت ملی در در اختتامیه دوره بصیرت افزایی مدیران کل بانوان و امور خانواده استانداری‌های سراسر کشور، درباره طرح صیانت گفت؛ «ما مکرراً پیگیر طرح صیانت در مجلس هستیم و رئیس مجلس قول داده است که تا دو هفته آینده این طرح در دستور کار مجلس قرار بگیرد.»

پس از آن نیز، علی نیکزاد، نائب رئیس اول مجلس با بیان آنکه طرح صیانت در مجلس مسکوت نیست، گفت:« علت اینکه نسخه اولیه طرح صیانت به شورای عالی فضای مجازی ارجاع شده، این است که شورای عالی فضای مجازی یک شورای بالادستی است و باید در این مورد اعلام نظر کند. بنابراین طرح صیانت در مجلس مسکوت نشده است. تا چندی پیش «طرح صیانت از فضای مجازی» در جامعه انعکاس پیدا کرد، در حالی که عنوان دقیق آن «طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی» است. با موافقت نمایندگان، طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی به جای بررسی در صحن علنی مجلس، در کمیسیون مشترک بررسی شد. همین مسئله باعث شد عده‌ای بگویند مجلس نمی‌خواهد قانون‌گذاری درباره فضای مجازی در منظر و دیدگاه عموم انجام شود.»

وی ادامه داد؛ «همه تلاش نمایندگان این است که توأم با شفافیت، قانونی را مصوب کنند که در صدور مجوزها، بهبود فضای کسب و کار و استفاده از مباحث دانش بنیان که یک نمود آن فضای مجازی است، مقرراتی وجود داشته باشد. در زندگی اجتماعی فعلی امکان قطع اینترنت و یا محدود کردن فضای مجازی به آن معنا که در بیرون مطرح شده بود، نیست اما در هیچ جای دنیا فضای مجازی بدون قانون و یله و رها نیست. طراحان طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی تاکنون جلساتی را درباره این طرح برگزار کردند تا با شورای عالی فضای مجازی از لحاظ سیاست گذاری هماهنگی‌های لازم انجام شود.»

اما، علی رغم صحبت های نیکزاد، برخی نمایندگان و کارشناسان نظر دیگری دارند. مانند، غلامرضا‌ نوری، رئیس فراکسیون مستقلین ولایی مجلس که در گفتگو با دنیای اقتصاد، با اشاره به مستثنی شدن مصوبات شورای عالی فضای مجازی از فرآیند بررسی شکایت‌ها در دیوان عدالت اداری گفت:« با این مصوبه عملا موضوع فیلترینگ تمام ابزارهای پرکاربرد فضای مجازی مانند واتس‌اپ، ‌اینستاگرام و بقیه موارد قابلیت اجرایی د‌ارد.»

قالیباف در دوراهی تسلیم یا جنگ با تندروها

اما، فارغ از ماجراهای طرح صیانت، قول قالیباف به نمایندگان برای بررسی آن از دو جهت قابل بررسی است. رئیس مجلس در ماه های اخیر روزهای پر فشاری را گذارنده است؛ از ماجرای انتشار فایل صوتی فرماندهان سپاه تا سیسمونی گیت که حتی باعث ریزش آرای او در انتخابات اجلاسیه سوم هیات رئیسه مجلس شد.

او که تاکنون تلاش کرده در صف مخالفان طرح صیانت باشد حال با این اظهارنظرها این احتمال مطرح می شود که آیا قالیباف ممکن است بار دیگر تن به باج خواهی تندروهای مجلس بدهد؟

از سوی دیگر نیز، قالیباف در چند روز گذشته مواضع تندی را علیه تندروها و سوپر انقلابی ها داشت و خطاب به آنان گفت:« بنا نیست ما تنبلی کنیم، دهانمان را باز کنیم، هر حرف نپخته‌ای را به زبان بیاوریم و اسم خودمان را بگذاریم انقلابی. به قول حضرت آقا، سوپرانقلابی. بعضی‌ها را نگاه می‌کنیم، هر چه نگاه می‌اندازیم که چه کرده؟ هیچ نکرده. ولی از همه هم طلبکار است. هر کسی هم که یک دیکته‌ای نوشته، ممکن است غلطی هم نوشته، ایراد می‌گیرد که «آقا چرا یک غلط داری؟» خب، تو که هیچ غلطی نکرده‌ای و عمر خودت را تباه کرده‌ای! حداقل تو حق نداری به اسم انقلاب حرف بزنی.»

شاید این مواضع آغاز یک مسیر جدید برای قالیباف در روزهای پیش رو باشد و او بالاخره موضع خود در مقابل تندروها را مشخص کند.

۱۵:۳۵ ,۱۲ تیر ۱۴۰۱

عکس روز
خبر های روز